Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Kunnen wij een jongere met schulden in huis nemen?

Wij kennen een jongen van 20 die dakloos was en flinke schulden heeft. We hebben hem in huis genomen, zonder contract, als gast. We hebben hem zover gekregen om de schuldhulpverlening in te gaan. Daarvoor moest hij op ons adres worden ingeschreven.
Nu krijgt hij een brief van een deurwaarder. Lopen wij het risico dat onze spullen worden meegenomen? Hoe voorkomen we dat? De schuldeiser is DUO.

U kunt niet vermijden dat een deurwaarder aan uw huis komt voordat de toepassing van de sanering is uitgesproken om roerende zaken op te nemen om te verkopen maar u kunt wel verweer bezwaar voeren door te stellen dat slechts bepaalde roerende zaken van de schuldenaar zijn en niet van u. daartoe is het handig een lijst aan te maken van de spullen van de jongen en die in een aparte afgesloten ruimte te bewaren. Verder is uw vermogen de uwe en die van de jongen de zijne wat betreft het aanhouden van bankrekeningen dient u op papier te zetten dat er slechts sprake is van een gebruiksovereenkomst en dat er voor een bepaalde ruimte ( aanwijzen ) en recht op deelgebruik van sanitair en keuken en verder staat daar geen tegenprestatie voor: dan heeft beslaglegging op bankrekeningen ook geen zin.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag