Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Kunnen wij de projectontwikkelaar die het koopcontract niet nakomt aansprakelijk stellen?

10 jaar geleden is zowel mijn woning, als die van mijn 2 buren opgeleverd, als Fase 1 van een bouwproject. Het gaat dus om 3 woningen. In ons koopcontract staat dat er na Fase 2 een achterom gerealiseerd zou worden door de projectontwikkelaar.
Fase 2 is nu bijna klaar, maar de drie huizen die die in januari 2011 zijn opgeleverd, zijn nu ingesloten en hebben geen achterom. De poort komt of uit in de tuin van de achterburen, of er staat direct een schuurtje achter.
Nu geeft de projectontwikkelaar aan, dat de achterom gerealiseerd zou worden via een gangpad wat noch van ons, noch van de projectontwikkelaar was, maar van weer een derde partij. Deze partij is hier niet bij betrokken geweest en staat die absoluut niet toe en gaat dit zelfs afsluiten. Ik zou de enige van de drie nieuwe woningen kunnen zijn die hier gebruik van zou kunnen maken, door het vastleggen van een erfdienstbaarheid tegen een flinke vergoeding.
Nu is mijn vraag, kunnen wij, als bewoners van de drie woningen, de projectontwikkelaar hierop aansprakelijk stellen. Wij kunnen immers alleen via onze voordeur de deur uit, terwijl in het koopcontract een clausule staat, dat er dus een achterom gerealiseerd zou worden.

Ik hoop snel van u te horen.

Groet,

Süheyl

Ja op basis van non conformiteit en dwaling kunt u de verkoper aanspreken . U hebt recht op prijsvermindering want u bent op het verkeerde been gezet en hebt nu extra kosten. Ik adviseer overigens wel interventie van een jurist in deze zaak. U mag mij ook vrijblijvend benaderen voor meer informatie of beoordeling van de stukken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag