Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Kunnen wij de bouw voortzetten?

Sinds september 2021 hebben wij contact met onze gemeente over het kopen van een stuk gemeentegrond (voor achter ons nieuwe huis). Daarin hebben wij onze belangstelling getoond, de medewerker van de gemeentegrond gaf toen aan dat de situatie op de groene kaart (waarin je kunt zien welk grond er te kopen is van de gemeente) niet helemaal juist was. Er zou een punt afgaan, gezien slecht zicht van de weg op het fietspad. De behandelaar van de gemeente stuurde ons toen een nieuwe situatieschets mee met de vraag of wij nog interesse hebben. Wij hebben aangeven dit te willen kopen en dus hebben wij op 10 oktober via de site van de gemeente hier een aanvraag voor ingediend, waarbij gelijk al stond dat alle aanvragen die na 1 oktober binnen kwamen niet voor 1 januari behandeld zouden worden vanwege drukte.
Inmiddels is het 24 februari 2022 en hebben wij op 2 februari de sleutel gekregen van ons huis, wij moeten in mei uit ons huidige huis vertrekken. Wij zijn inmiddels dus begonnen met het realiseren van de uitbouw, die vergunningsvrij berekend is op het stuk grond wat wij via de gemeente hebben aangevraagd en waarvan zij ons een situatieschets hebben gestuurd het zo te kunnen kopen.
Nu hebben wij vorige week ineens te horen gekregen dat de gemeente een Click melding heeft gedaan en dat het blijkt dat er noodzakelijke leidingen lopen door het stuk te kopen grond. Ze zijn nu aan het uitzoeken of de koop door kan gaan en zo ja op welke manier.
Wij hebben per direct de bouw stil late leggen en zijn erg geschrokken. Want als wij dit stuk grond ineens niet kunnen kopen zullen wij de aanbouw weer moeten afbreken wat ons inmiddels al 12.000 euro heeft gekost.
Voor ons gevoel zijn hebben wij onnodig lang moeten wachten en zijn wij verkeerd voor gelicht. Hoe kun je immers een stuk grond te koop zetten, waarvan nog niet onderzocht is of er leidingen e.d. door lopen. Op basis van dit stuk te kopen grond hebben wij destijds juist ook het huis gekocht, vanwege de extra ruimte.
De medewerker groenstrook van de gemeente geeft aan dat wij rustig af moeten wachten, dat hij hierin verder ons geen advies kan geven.
Nu is mijn vraag staan wij in ons recht en kunnen wij de bouw van de aanbouw gewoon voortzetten, of welke andere stappen kunnen/moeten wij ondernemen. We moeten immers binnenkort ons huidige huis uit en we kunnen de bouw dus niet lang stil laten liggen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag