Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kunnen de kinderen van de overleden ouder de caravan verkopen zonder dat de beheerder van de huurgrond daar invloed op heeft?

Goedenmorgen,
ik woon al 45 jaar in Duitsland, waardoor mijn nederlandse taal niet meer perfect is daarvoor mijn exuces.
Een kennis van mij hier in Duitsland is vorige maand overleden, en had een stacaravan op huurgrond in NH., de kinderen willen die graag verkopen en hebben ook een koper maar de beheerder heeft gezegd dat hij ook wel iemand wist, en wilde de kopers niet aczepteren. hij wilde graag de sleutels hebben om de eventuele kopers van hem de caravan te kunnen laten zien.Nu heeft hij de sleutels al een hele tijd maar laat niets meer van zich horen, er is een paar maal telefonisch contact geweest omdat de nabestaanden in de tijd voor het overlijden al wisten dat de caravan verkocht zou worden.Nu kwam er per post de afrekening voor de huur in dit jaar, maar dat wil men natuurlijk niet betalen omdat de beheerder wist dat er geen gebruik meer van de caravan gemaakt ging worden.Kunt u mij zeggen wat de regelgeving in zulke gevallen is?Kunnen de kinderen de caravan verkopen zonder dat de beheerder daar invloed op heeft, of kan dat alleen met zijn toestemming?Door de Coronapandemie is het natuurlijk ook niet mogelijk naar nederland te komen, dus heeft men mij gevraagd of ik per telefoon iets voor hun zou kunnen doen omdat het in het nederlands misschien makkelijker is.Ik zou het zeer op prijs stellen als u mij een idee kunt geven wat men kan doen. alvast vriendelijk bedankt.

Van belang is of de huurder ( de overledene) huurvoorwaarden heeft geaccepteerd , eventueel in aanvulling Recron voorwaarden ? U mag mij apart berichten, dan kan ik u helpen dit uit te zoeken. Normaal gesproken zetten de erfgenamen de positie van de erfgenaam voort en dat breekt de huur niet.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag