Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Kun je een huis kopen/huren wanneer je nog op een huurcontract staat waar je niet meer woont?

Ik ben uit elkaar met mijn ex-partner en verhuisd uit het appartement dat we gezamenlijk huurden. We staan 50/50 op het contract. Ik wil van het contract af, maar mijn ex-partner vraagt me om er nog 1 รก 2 jaar op te blijven staan (omdat hij dan wel genoeg verdiend) omdat de kans bestaat dat hij het alleen niet kan huren en moet verhuizen. Hij wil een verklaring schrijven dat ik niet (meer) verantwoordelijk ben voor het appartement.
Het liefst wil ik dit afsluiten en van het contract af, omdat ik denk dat het me gaat belemmeren in de toekomst (woon nu weer tijdelijk bij mijn moeder) en niet aansprakelijk wil worden gesteld voor eventuele problemen of schulden van hem in de toekomst. Wanneer ik nog tijdelijk op contract zou blijven staan kan ik dan problemen krijgen bij het kopen/huren van een andere woning en is zijn verklaring voldoende of moet ik kiezen voor mezelf en contractvrij verder gaan? Alvast bedankt!

U blijft op deze wijze op het contract staan als medehuurder en dus bent u dan hoofdelijk aansprakelijk voor de huur en de borg en schade. U moet samen verzoeken om het contract op een naam te zetten. Als de verhuurder weigert kan de achterblijvende huurder naar de rechter.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag