Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


krijg na 6jaar te zijn gestopt met de winkel een brief van een incasso buraeu wij hebben nog een schuld bij een leverancier. ze willen het bedrag bevriezen. vragen om het formulier binnen 10 dagen onder getekend te rug te sturen hebben nooit een rekening of aanmaning gehad.

Een paar opmerkinge:
1. De kwestie is mogelijk verjaard (de verjaringstermijn van vorderingen is doorgaans vijf jaar).
2. Ik heb nog nooit gehoord van een brief van een incassobureau waarin wordt aangegeven dat men het bedrag wil bevriezen. Ik begrijp niet goed wat hiervan de bedoeling is. Voorlopig zou ik niets doen, ook niets terugsturen, totdat het erop lijkt dat de wederpartij een procedure gaat starten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Partij zal in deze of via IB Naar de rechter stappen waarbij het een procedure via de deurwaarder en een beslag wort. Wij kunnen ons ook dit financieel niet veroorloven.


In dat geval adviseer ik u het incassobureau een brief te sturen waarin u zich op verjaring beroept, waarbij ik ervan uit ga dat ook de factuur al van zes jaar geleden dateert.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

heb van schuldeiser nooit factuur gehad,Vanaf aug 2005 liep een regeling dat bij cash-betaling extra zou worden betaalt als aflossing van achterstand. Ook is in het laatste kontakt met de schuldeiser (tel eind 2006)gesteld dat ik wist dat er nog betaald moest maar dat ik gewoon niet kon .Ik wist overigens ook niet hoeveel!


Helder. Indien aannemelijk is dat de wederpartij op korte termijn een procedure start, adviseer ik u zich op verjaring te beroepen. Succes!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nemen advies ter harte laat het weten hoe het afgelopen isGratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag