Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Kostenverhaal buitenschilderwerk op Vve?

Ik zit samen met 2 andere eigenaren in een Vve waarbij de onderste bewoner 23/47, de middelste 8/47 en ik zelf als bovenste 16/47 eigenaar ben. We volgen model regelement 2006. Nu is het zo dat het buitenschilderwerk van mijn etages weer gedaan moeten worden terwijl de vorige eigenaar van de onderste bewoner op eigen kosten het schilderwerk nog 2 jaar geleden heeft laten uitvoeren. Schijnbaar was het gebruikelijk dat iedereen het schilderwerk van zijn eigen etage(s) op zich nam en dat dit dus niet vanuit de Vve betaald werd. Nu wil de nieuwe eigenaar en de eigenaar van de middelste woning dit principe doorzetten wat voor mij natuurlijk weer erg nadelig is (de kosten van het schilderwerk aan mijn etages zullen hoger uitvallen i.v.m. de noodzaak van het opzetten van steigers en hiernaast heb ik naar schatting ongeveer evenveel schilderwerk als de onderste buurman (maar dus wel een kleiner vve aandeel)). Bovendien ben ik bang dat zelfs als ik akkoord ga en het zelf uit laat voeren dat bij verkoop van 1 van de andere woningen de nieuwe eigenaar precies in mijn situatie terecht komt en het er wellicht niet mee eens is en zijn of haar onderhoud via de Vve zal willen laten uitvoeren.

Nu is het wel zo dat er in mijn koopovereenkomst bij de Vve checklist bij de onderhoudsplanning staat: "Gezamenlijk is afgesproken alleen te sparen voor groot onvoorzien onderhoud. Indien er niet voldoende in de post zit wordt er gezamenlijk op basis van eigenaarschap het resterende bedrag ingelegd. Schilderen buiten, normaal onderhoud, schilderen in de gang et cetera wordt zelfstandig gedaan of in samenspraak met de rest."
Ik denk dat dit dus de onderlinge afspraak is welke is gemaakt door de vorige eigenaren om het schilderwerk zelfstandig uit te voeren alhoewel ik het er ook niet 100% uit kan halen.

Meenemende dat de vorige eigenaar van de onderste bewoner het schilderwerk zelfstandig heeft laten uitvoeren en er een regel staat in de onderhoudsplanning van de VvE checklist van mijn koopovereenkomst welke suggereert dat dit gebruikelijk was. Heb ik het recht om de kosten van mijn buitenschilderwerk op de VvE te verhalen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag