Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kosten declareren na beëindiging full lease contract paard

Onze dochter is al jaren bij een manege. Ze heeft vanaf haar 11 jaar een sport lease paard/pony gehad. Dat zijn 3 dagen. Dit laatste jaar had zij een full lease voor een pony. De reden voor de manege. De pony was te onstuimig om in de manege gezet te worden, en de pony moest opnieuw onder het zadel (zadelmak maken). Dochter is nu 18, en heeft vrij veel talent met paarden. Het doel was ook om de pony na een jaar te kopen, voor een redelijk bedrag, aangezien wij alle extra kosten; training door mijn dochter 2 uur per dag 6 dagen van de week. De extra privélessen, startkaart en wedstrijd inschrijfgeld, op ons hebben genomen. 26 juni dit jaar kregen wij ineens te horen dat de eigenaren zouden stoppen. 29 juli kregen wij een bericht van de nieuwe eigenaren dat het leasecontract werd opgezegd en dat we de pony konden kopen.
Daar zijn we niet uitgekomen, oa omdat de prijs volgens kenners te duur is, en ze willen niet zakken. Dat ze de pony niet radiogenalogisch willen laten keuren, en toen wij probeerde te onderhandelen dat totaal niet ons tegemoet kwam, integendeel de eisen werden steeds meer. Wij zijn met de onderhandelingen gestopt. We komen niet dichter bij elkaar.
De pony is in dit jaar zeer vooruit gegaan. Zijn gedrag is verbeterd, al blijft hij onvoorspelbaar, hij heeft wedstrijd ervaring kan starten in de L. Dit allemaal door mijn dochter. Volgens paardenmensen om ons heen kunnen wij alle gemaakte extra kosten die mijn dochter heeft besteed ten behoeve van de pony verhalen op de huidige eigenaren. Is dat zo?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag