Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Korting op uitkering?

Ik ben arbeidsongeschikt [100%] en krijg een uitkering van uitkeringsinstantie. Daarnaast krijg ik een aanvulling [10%] op deze uitkering van Bedrijf X. Zij hebben deze aanvulling vastgesteld op grond van mijn jaarinkomen in 2018.

Deze uitkering van bedrijf X is in de afgelopen jaren geïndexeerd.

Ik heb net gebeld met bedrijf X over mijn uitkering. Daar werd mij verteld zij uit coulance mijn uitkering niet aanpassen. Zij stellen dat nu de uitkeringsinstantie mijn uitkering heeft geïndexeerd, de uitkering van bedrijf X verlaagd kan worden.

De beschikking die ik van bedrijf X bij aanvang heb gekregen is hierover vaag. Enerzijds wordt een verzekerd jaarinkomen vastgesteld op grond waarvan zij mijn loyalisten uitkering hebben vastgesteld, en wordt gezegd dat deze uitkering tot mijn 67e wordt uitbetaald. Anderzijds wordt gesproken over een verzekerd jaarinkomen, dus zou het kunnen worden uitgelegd dat zij slechts aanvullen tot dat vastgestelde jaarinkomen uit 2018. Maar dat vind ik dan weer niet in overeenstemming met het feit dat zijzelf enkele malen hebben geïndexeerd. Consequentie is dat mijn uitkering dan nooit voor inflatie geïndexeerd zal worden omdat dit door bedrijf X wordt afgeroomd. Ik vind dit ook niet bij een verzekering passen.

Het lijkt mij dat ze de dreiging dat zij op enig moment mijn uitkering kunnen verlagen omdat de uitkeringsinstantie de uitkering verhoogt momenteel als een aap uit de hoge hoed toveren.
Hoe kijken jullie daar tegen aan?

Zoals gezegd, ze zeggen dat ze dit uit coulance nu niet doen, maar ik ben toch wel wat ongerust geworden nu.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag