Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Kort geding om volwassen zoon uit huis te zetten?

Mijn man, 78, heeft een zoon van 39 jaar, inwonend. Ik ben veel jonger dan mijn man, ik ben 50 jaar en samen hebben we 2 dochters van 20 en 15.
Zijn zoon bezorgt ons al meer dan 18 jaar problemen. In totaal heeft hij nog geen 8 jaar van zijn leven gewerkt. Hij is lui en iedere keer wordt hij ontslagen.
We hebben overal en veel hulp gezocht, maatschappelijk werk, politie, huisarts. Zij zijn allemaal thuis bij ons gekomen, maar omdat de zoon niet meewerkt gebeurt er niks en kunnen ze ons niet verder helpen.
Wij leven in angst, hij oogt normaal, maar alle instanties, familie weten dat hij psychisch niet in orde is. Het is al 2x uit de hand gelopen tussen hem en mijn oudste dochter, "gelukkig" konden wij ze uit elkaar halen, want het kwam op een handgemeen tussen die 2.
Wat zijn de gevolgen als het weer gebeurt en wij er niet zijn?
De huissleutels hadden wij vervangen, zodat hij beperkt was, maar hij heeft een kopie gemaakt, door stiekem de sleutel van mijn man te pakken.
Wij leven in angst en slapen met gesloten slaapkamer deuren. Ik ben bang dat hij 's avonds naast mijn bed staat en mij vermoord. Ik ben bang als ik 's nachts in het donker naar de wc moet, bang dat hij in de gang mij opwacht.
Hij heeft deze week de sleutel van onze slaapkamerdeur verwisseld, hij heeft dus toegang tot mijn kamer en hierdoor zijn we genoodzaakt de deur 's nachts te barricaderen.
Ik heb door deze situatie al 2x een burn-out gekregen, bijna 2x een jaar niet in staat te kunnen werken door alle stress.
Door deze situatie is de relatie tussen mijn man en ik onder druk komen te staan. Hij kon het niet over zijn hart krijgen zijn zoon uit huis te zetten. Ik denk dat hij ook niet durf, omdat hij bang is.
Help aub. Mijn man is nu ermee eens om door een kortgeding hem het huis uit te krijgen. Hij ziet nu in dat het een onhoudbare situatie is voor ons en onze dochters.
Hoe beginnen wij een kortgeding? Wie moet ik benaderen? Waar moet ik zijn? Wat moet ik doen?
Help voordat het te laat is. De politie wil of kan niet helpen, totdat er fysiek iets ernstig gebeurd is.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag