Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Koppeling twee aankopen juridisch vastleggen?

Wij willen een huis (met woonbestemming, niet agrarisch) met een deel grond (wel agrarisch) kopen en de banken doen moeilijk over het deel agrarische grond. Mijn schoonouders willen het deel agrarische grond financieren met een familielening. Het woonhuis en de agrarische grond zouden we graag los gekoppeld willen hebben maar dat wil de makelaar van het huis niet. Hij kan wel een apart koopcontract opmaken voor zowel de grond als het huis, met daarin een verwijzing naar elkaar dat deze niet zonder elkaar gekocht mogen worden. Wij willen sowieso graag de grond en het huis bij elkaar kopen.
Onze vraag is:
Is er buiten het koopcontract een mogelijkheid om juridisch vast te leggen dat de koop van de grond en het huis aan elkaar gekoppeld zit?
Wij dachten aan de volgende constructie: Wanneer de handtekening voor beide kopen worden gezet, dat we een aparte overeenkomst tekenen dat de twee kopen aan elkaar gekoppeld zitten. Dus dat wordt dan bijvoorbeeld vóóraf de koop van de grond of huis getekend zodat de eigenaar er zeker van is dat de twee kopen gelijkmatig worden gemaakt. Kan dat en mag dat?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag