Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Kopen bedrijfswoning welke nu zwart wordt verhuurd

Een beetje een ingewikkeld vraagstuk, maar hier het volgende: een kennis van ons heeft een bedrijfspand met dienstwoning. Woning heeft hij niet in gebruik, maar verhuurt dit (zwart) aan andere mensen. Met deze mensen is, deels op papier, de afspraak gemaakt dat zij het voor bepaalde tijd mogen huren tot door de eigenaar van de winkel en het pand is besloten wat hij met de woning wil doen. Ze wisten dus dat ze er hoe dan ook na bepaalde tijd uit moesten.

In eerste instantie wilde de winkeleigenaar het pand eraf schijven om zijn winkel uit te breiden. Echter zijn we overeengekomen dat wij het huis heel graag van hem konden kopen. Hij heeft met de gemeente en bank geregeld dat het huis losgekoppeld wordt van de winkel en het dus geen dienstwoning meer is.

Nu willen de huurders er echter niet meer uit omdat ze daar wel erg fijn wonen en profiteren van de huurdersrechten. De eigenaar van de winkel is ervan op de hoogte dat hem waarschijnlijk wel een boete boven het hoofd hangt voor het verhuren, maar hoe krijgt hij die mensen er alsnog uit ? Ik het contract staat niet een precieze einddatum beschreven. Alle aangetekende brieven worden ook ongeopend weer geretourneerd.

Hopelijk kan iemand ons verder helpen met advies.

Hartelijk dank.

De huurders hebben huurrecht ongeacht de onrechtmatige wijze waarop het huurcontact is aangeboden. Waarschijnlijk betrof de woning een dienstwoning die is verhuurd aan niet- werknemers , dat heeft dan verhuur van een oneigenlijke dienstwoning. Het kan zijn dat huurders zich beroepen op de bescherming. Neemt u contact op voor meer informatie?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag