Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Koop van een auto, maar is nu aan een ander verkocht

Ik heb samen met mijn vrouw een auto op mondelinge afspraak gekocht. Nadat we met de verkoper over de prijs zijn overeen gekomen, en elkaar de elleboog hebben gegeven, hebben we afgesproken om de auto 2 dagen later op te halen. Dit in verband met het verzekeren van de auto. De verkoper belt echter een dag later (zojuist) en zegt een hoger bod te hebben gekregen en de auto aan die persoon heeft verkocht. Wij waren toch eerst, en we hadden een overeenkomst? Hij zegt spijt te hebben van het geaccepteerde bedrag, en de auto dus niet aan ons te verkopen. Kan/mag hij dit zomaar doen? Wij voelen ons erg benadeeld door deze persoon, en vragen ons af of hier verdere stappen tegen mogelijk zijn. Zo ja, willen we dit ook daadwerkelijk gaan doen. Ik wil me niet zomaar aan de kant laten zetten.

Ja dat kan, u hebt geen hoger recht door vroegere overeenkomst maar u mag wel de auto opeisen (nakoming) of een gelijke vervanging met schadevergoeding.

Beoordeel dit antwoord:

U stelde nog de vraag hoe nu te handelen. U kunt de auto opeisen binnen twee weken, daarna zal wanprestatie een feit zijn en dat is een ingang om schade te kunnen vorderen. U begrijpt wel dat het schriftelijk moet, lastig is, en daarom kunt u het ook laten overnemen door een jurist. Neemt u dan contact met mij op?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag