Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Koop caravan met verborgen gebreken?

In mei 2023 een caravan gekocht bij een particulier. Er is ons toen niks verteld dat de caravan vochtschade heeft. We hebben hier naar gevraagd en er werd gezegd dat er geen vochtschade aanwezig was. Verkoper heeft wel verschillende beschadigingen laten zien. Maar de grote vochtschade niet gemeld en deze konden wij ook niet zien omdat de voortent er voor lag. Toen wij later belde met de verkoper gaf hij wel aan dat het er al zat maar dat ze dit vergeten waren te melden.
Caravan voor beurt bij een dealer gebracht en die geeft aan dat de schade kan oplopen tot 4000 euro. We hebben er zelf 7900 euro voor betaald. Wat zijn onze rechten en plichten en wat zijn die van de verkoper ?

Goedemorgen,

Vervelend dat de koop niet conform uw wens is. Het is van belang om alle afspraken schriftelijk vast te leggen, vooral in geval het gaat om een koopovereenkomst tussen particulieren. Indien u de verklaring van de verkoper op schrift heeft dat hij ervan op de hoogte was maar dit is vergeten te melden, zou dit een grond kunnen zijn om de koop ongedaan te maken op grond van dwaling. Ook kunt u afspreken met de verkoper dat de reparatiekosten voor zijn rekening zullen komen, als u de koopovereenkomst wenst te handhaven. Uiteraard is het van belang om eerst alle correspondentie over en weer door te nemen. Neem gerust contact op om uw zaak nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag