Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Koop auto ontbinden?

Wij hebben in januari bij een garage een 2e handsauto gekocht, met 3 maanden garantie. Nu zijn wij al verschillende keren met deze auto terug bij de garage geweest, omdat de auto een aantal gebreken had. Nu is er weer iets aan de hand en lekt de auto ergens heel veel olie. Elke 100km moeten we 1 liter olie aanvullen. Bij de koop heeft de garagehouder aangegeven dat de auto olie verbruikt, ongeveer 1 liter op 1000km. Hier zijn we mee akkoord gegaan. Alleen nu blijkt het verhaal heel anders te zijn. Dit hebben we bij de garage aangegeven. Ondertussen hebben we nu in ongeveer 6 weken tijd zoveel gedoe gehad met de auto dat wij van de koop af willen en ons geld terug zouden willen. Wat zijn onze rechten en plichten?

Goedemorgen,

Ik ga ervan uit dat u de auto als consument heeft aangeschaft. In beginsel geldt: het product moet beantwoorden aan het doel waarvoor u het heeft gekocht (om ermee op de openbare weg te rijden) en de verwachtingen die zijn geschept bij de aankoop. U hoeft het natuurlijk niet te accepteren dat de auto veel olie lekt, zeker niet zo kort na de aankoop.

Het is relevant om te weten of u de auto weer ter reparatie heeft aangeboden. Ook geeft u aan dat er "zoveel gedoe" is geweest met de auto. Zijn er meer gebreken geconstateerd? In principe kunt u van de koop af, maar de gebreken moeten dermate ernstig zijn, dat de koopovereenkomst niet in stand kan blijven. Daarnaast moet de verkoper in de gelegenheid zijn gesteld om de gebreken te verhelpen. Indien u uw zaak nader wenst te bespreken, kunt u, uiteraard geheel vrijblijvend, contact opnemen.

Mvg,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag