Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Klussenbedrijf komt afspraken niet na

Ik heb begin dit jaar een opdracht gegeven aan het klussenbedrijf om een aantal muren in mijn huis te stucem/ Na ruiim een half jaar in de opdracht nog steeds niet afgerond maar worden er wel allerlei dreigementen geuit om tot contante betaling over te gaan.
Terwijl de afspraak is dat eerst de opdracht volledig wordt afgerond alvorens tot betaling wordt overgegaan. Daarnaast heb ik herhaaldelijk verzocht een specificatie van de werkzaamheden die ik ook nog steeds niet heb ontvangen. Telkens worden en toezeggingen gedaan door het klussenbedrijf, dat ze opdracht zullen afronden, maar vervolgens worden deze toezeggingen niet nagekomen.
Graag juridisch advies in deze, hoe deze situatie effectief kan worden opgepakt.

Indien u hebt afgesproken dat pas hoeft te worden betaald nadat de klus is afgerond, is het klusbedrijf daaraan gebonden. Belangrijk is wel dat u die afspraak kunt bewijzen, als het klusbedrijf een andere kijk heeft op de gemaakte afspraak. Bij een mondelinge afspraak zou dat lastig kunnen zijn.
U zou het klusbedrijf een redelijke termijn, bijvoorbeeld 14 dagen, moeten geven om de klus alsnog te klaren (via een aangetekend schrijven). Dat heet een sommatie. Indien aan die sommatie dan niet wordt voldaan, zou een volgende stap kunnen zijn het starten van een procedure; in een sommatie wordt ook altijd vermeld dat indien daaraan niet wordt voldaan een procedure kan worden gestart. In een procedure zou u bijvoorbeeld kunnen vorderen dat het klusbedrijf, op straffe van een dwangsom, wordt verplicht om de klus (binnen een bepaalde tijd) alsnog af te ronden.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag