Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Klopt mijn arbeidsovereenkomst?

In mijn arbeidsovereenkomst staat dat ik recht heb op 12 ATV dagen, echter zijn we geïnformeerd dat dit niet juist is en we 13 ATV dagen moeten ontvangen. Ong 15 jaar geleden is deze fout erin geslopen. Werkgever wil deze ATV dag die we al die jaren hebben misgelopen niet storneren omdat het bedrijf niets te verwijten valt en we zelf het arbeidscontract ondertekend hebben. Ze zijn alleen bereid om met ingang vanaf volgend jaar de 13 ATV dagen te geven. We hebben een 40 urige werkweek. Kunnen we hiertegen bezwaar maken of staan ze juridisch in hun recht.

Een bepaling hoeft niet in alle gevallen exact in uw overeenkomst te staan. U kunt namelijk ook met een werkgever mondelinge (latere) afspraken maken en op grond van een CAO kunt u ook bepaalde rechten hebben. In principe vervallen ATV dagen na een bepaalde tijd als ze niet gebruikt zijn. Maar u kunt natuurlijk niet gebruiken waar u geen weet van heeft.

Het hangt af van wat er precies in het contract/bedrijfsregeling staat, of er een CAO van toepassing is en ook de vraag of de werkgever dit zelf al langer wist.

Desgewenst kunt u contact met opnemen om te kijken of ik u kan helpen in deze situatie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag