Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Klopt arbeidsovereenkomst?

Ik heb sinds februari dit jaar een nieuwe baan. Na mijn sollicitatie en een meeloopdag wilden beide partijen verder met elkaar. Ik heb in de gesprekken aangegeven 32 uur te willen werken. Na mijn meeloopdag belde de recruiter op dat hij mijn salaris zou laten berekenen. Dit heb ik per email doorgestuurd gekregen.

€ 2.446,30 bruto per maand;
7 maanden bepaalde tijdscontract;
Startdatum: 1 februari 2023;
32 uur per week (Maandag vrij);
8% vakantiegeld;
Overuren worden vergoed;
Winstdeling van max 3%;
27 vakantiedagen;
13 ADV Dagen;
Collectieve ziektekostenverzekering;
Reiskosten vergoeding;
De CAO Metaalelektro is van toepassing;
Gratis fruit op de werkvloer.

In de gesprekken hebben ze gezegd dat de vakantiedagen berekend zijn op een full time contract en ik minder zou krijgen. Er is niks verteld over het bruto loon. Ik ging ervan uit dat dit salaris voor 32 uur zou zijn.
Ook op mijn contract staat 32 uur en dit salaris en geen vermelding erbij dat dit voor 40 uur zou zijn en ik daar 80% van zou krijgen. Bij de vakantie dagen staat duidelijk dat bij 32 uur er minder dagen zijn. Nou kreeg ik mijn eerste loon uitbetaald en bleek het salaris veel lager te zijn als ik had verwacht. Ik heb direct contact opgenomen met HR en deze vertelde mij dat mijn salaris op mijn contract voor 40 uur is en ik daar 80% van krijg. Zij zeggen dat zij in hun recht staan en mij het salaris wat ik dacht dat dit voor 32 uur was niet uit hoeven te betalen. Wel willen ze mijn contract aanpassen zodat er in komt te staan dat dit salaris voor 40 uur is en ik daar 80% van zou ontvangen. Hier ben ik niet mee akkoord gegaan. Naar mijn idee heb ik getekend voor € 2446.30 bruto per maand voor 32 uur en hebben zij een fout gemaakt. Ik ben in contact geweest met HR en zij zeggen hier verder niks aan te kunnen veranderen. Mijn salaris valt nu ongeveer € 500 bruto per maand lager uit dan ik verwacht had.

Sta ik in mijn recht of heeft mijn werkgever gelijk?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag