Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Klant betaalt factuur niet na akkoord algemene voorwaarden?

Ik had een klant die wilde in eerste instantie een paar aanpassingen op haar website, toen na overleg via Whatsapp (wat allemaal terug te lezen is) staat dat ze akkoord gaat met een abonnement. Dat abonnement heeft ze vervolgens afgesloten via een betaallink van S., waarmee ik werk. Aan de onderkant van deze betaallink staat dat als je dit abonnement aangaat, je akkoord gaat met mijn algemene voorwaarden, en vervolgens is ze het abonnement aangegaan.

Toen heb ik na deze uren gewerkt te hebben, en veel overleg via Whatsapp, aangegeven dat het mij niet meer lukte om dit abonnement voor haar uit te voeren, omdat ik het zo druk krijg met klanten. Toen zei ze (via Whatsapp weer) dat het nog maar een klein beetje is toch? en dat we elkaar kunnen helpen om de website af te maken. We zijn toen akkoord gegaan om verder te werken. Kan je allemaal lezen via Whatsapp.
Nu wil ze na 14uur20min aan werk van mijn kant opeens stoppen, omdat ze een paar dingen niet goed genoeg vind, dat vind ik prima, maar in mijn algemene voorwaarden staat dus dit, en dit is het bericht wat ik haar gestuurd had:
Helaas ben ik nu genoodzaakt de gewerkte uren in rekening te brengen. Dit stond ook in de algemene voorwaarden waarvoor je getekend hebt bij betaling en aanmelding van "Expert" Abonnement op Jan 5, 2023, 3:09PM, via Whatsapp met link: https://buy.stripe.com/dR68yt4wqbbx4jCaEP



Door uw abonnement te bevestigen, geeft u T. toestemming om uw kaart te belasten voor deze betaling en toekomstige betalingen in overeenstemming met hun voorwaarden.

Op Jan 5, 2023, 3:09 PM is bedrijf M. overeengekomen met de Algemene voorwaarden van T. middels starten van het "Expert" Abonnement.

Artikel 2: Offerte & aanvaarding
"Het wijzigen van de diensten is alleen mogelijk met instemming van beide partijen, behoudens voor zover elders in deze voorwaarden anders is bepaald. T. zal verzocht meerwerk en eventuele wijzigingen of opzeggingen tegen het gebruikelijke uurtarief verrichten."

Artikel 13: Duur en opzegging
Opdrachtgever kan een dienst strekkende tot het ontwikkelen of aanpassen van werken tussentijds opzeggen tegen betaling van een afkoopsom gelijk aan de gemaakte uren tegen binnen The Opposite Agency geldend uurtarief.

Artikel 2: Offerte en aanvaarding
Indien Opdrachtgever niet expliciet aangeeft akkoord te gaan met de offerte, maar er desondanks mee instemt, of die indruk wekt, dat T. werkzaamheden verricht die binnen de omschrijving van de diensten vallen, dan wordt de offerte als aanvaard beschouwd. Dit geldt ook wanneer Opdrachtgever T. verzoekt bepaalde werkzaamheden te verrichten zonder een formele offerte af te wachten.

De gewerkte uren aan deze opdracht zijn totaal 14u en 22min. Het geldend uurtarief voor T. zijn/haar diensten zijn €50. Dit staat gelijk aan €716.71 (14u22m x €50.)
Toch zegt ze dat ik geen poot heb op om te staan? Terwijl ze zelf op alles akkoord gegaan is?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag