Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Klacht na 1,5 jaar

Ik( coupeuse) heb een klant voor wie ik in augustus 2020 een voering in haar jas heb gezet en nu vandaag dik 1,5 jaar later klaagt zij (vooral online) dat de voering niet goed is ingezet en wilt zij haar geld terug. Ik heb haar duidelijk gemaakt dat zij hier eerder voor had moeten terugkomen zoals in mijn algemene voorwaarden staat.
Zij heeft al die tijd niets laten weten en zegt ook dat zij het nu pas meld omdat haar jas ondraagbaar was, dit is dus nooit eerder gemeld.
Nu zegt zij dat als ik haar niet terug betaal zij stappen gaat ondernemen. Kan dat na zo'n lange tijd?

Wat is haar specifieke klacht. laat de voering te snel los naar haar zin? In dat geval zou u hier nog iets kunnen doen. De opdrachtnemer heeft het recht om eerst herstel uit te voeren. Is er niet echt een gebrek aan de jas of is het gebrek al veel eerder aan het licht gekomen, dan zou ik stellen dat zij de uitvoering van de werkzaamheden heeft goed bevonden en de klachttermijn is verlopen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb de bestaande voering uit haar jas /mantel gebruikt als patroon en volgens mevrouw klopt het patroon niet en is de voering te kort geknipt.
Ook heb ik de zoom van de voering met de hand dichtgenaaid en volgens haar moet dat bij deze jas met de machine.
Ik heb na meerder berichten van haar haar onderstaand bericht gestuurd.
Als je persoonlijk met mij contact had opgenomen dan was ik echt wel zo coulant geweest om dit te herstellen ,ook na een aantal weken.
Als je het tijdig had gereclameerd had je mij de tijd kunnen geven om dit te herstellen en of de overeenkomst te ontbinden en (gedeeltelijk) je geld terug te geven maar niet na 17 maanden.
De enige oplossing die ik nu nog kan bieden is de jas te herstellen tegen een gereduceerd tarief."
Nu eist mevrouw het totale bedrag terug van €80,00 euro maakkosten anders gaat zij stappen ondernemen


Mevrouw had dit direct bij de oplevering van het werk moeten aangeven. Nu is het te laat. Het werk is geaccepteerd. Uw voorstel is netjes en voor 80 euro een procedure gaan starten is ongeloofwaardig.(kosten te hoog in verhouding tot de vordering)

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag