Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Kinderalimentatie opnieuw berekenen

Ons ouderschapsplan is 4 jaar geleden opgesteld. Inmiddels is mijn ex partner meer gaan werken en meer gaan verdienen. Heeft het zin om opnieuw een berekening te laten maken? Zij zal hier niet vrijwillig aan meewerken.

Andere vraag. Buiten overleg om is mijn ex-partner naar een orthodontist gegaan, ik heb hier geen zeggenspraak in gehad. Nu probeert ze de helft van deze kosten op mij te verhalen. In het convenant staat: grote onvoorziene uitgaven die niet vanuit de zorgverzekering vergoed worden, worden gelijk verdeeld.
Nu lijkt het mij zo dat je 1 hierop kan anticiperen (een tandarts ziet dit aankomen), 2. je kunt even wachten en je zorgverzekering hierop aanpassen en 3. ik ben niet meegenomen in de keuzes waar (welke ortho) & wanneer (tijdsbestek, kostenplaatje )etc?

Voor ik verdere discussie aanga met mijn ex vrouw, wil ik graag jullie juridisch advies. Bedankt alvast.

Vriendelijke groet

1) ja inderdaad kan er reden zijn voor het laten maken van een herberekening en 2) uw ex vrouw moet u actief informeren vooraf over de bijzondere te maken kosten voor de kinderen en u moet samen overleggen. Nu de kosten al zijn gemaakt is het misschien niet proportioneel genoeg er een punt van te maken, wellicht speelt er in de toekomst nog iets dergelijks en lijkt me een waarschuwing op zijn plaats.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Monique,

Dank voor je snelle reactie.
Een ex-partner die meer is gaan werken (en dus meer verdient) is dat een reden dat de rechter het convenant open zal gooien? Het zal gaan om een bedrag van 800eu bruto meer. Ze zal hier zelf niet aan meewerken overigens.


Ja dat zou kunnen maar het hangt af van de bedoeling in de tekst van het convenant en of u uw ex ook daadwerkelijk bewijsbaar meer is gaan verdienen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt.
Ja, werkt wit ;-)
Aangezien zij destijds een draagkracht haf van 17eu per maand (+/- 1000eu netto per maand), betaal ik nu €530,- voor de 3 kinderen. Flink bedrag.
Ik lees verhalen dat rechters niet altijd open staan voor deze kwesties. Vandaar mijn vraag of de moeite zal lonen.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag