Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Kinder alimentatie Duitsland: Heeft het nut om een advocaat in te schakelen en naar gerecht in Duitsland voor verlaging te gaan?

Er is een nieuwe berekening na 10 jaar gemaakt over het bedrag wat mijn partner moet betalen aan zijn ex vriendin in Duitsland.
We moeten nu het dubbele gaan betalen ook al werkt de oudste zoon fulltime en krijgen ze ook kinderbijslag uit Nederland. De kinderbijslag is nooit verrekend met wat mijn vriend moet betalen dus wij vragen ons af of dit alles wel klopt.
Duitsland wist geeneens dat ze kindergeld uit Nederland kreeg, ook krijgen wij geen inzage omtrent kinderen qua school enz enz
Heeft het nut om een advocaat in te schakelen en naar gerecht in Duitsland voor verlaging te gaan.
Inmiddels heeft zijn ex en kinderen meer inkomen dan dat wij overhouden.

Het kan zinvol zijn om op zijn minst contact op te nemen met een advocaat die is gespecialiseerd in internationaal familierecht, omdat dit een complexe situatie is die betrekking heeft op wetgeving in zowel Nederland als Duitsland. Een advocaat kan adviseren over uw mogelijkheden en mogelijke volgende stappen.

Het recht met betrekking tot kinderalimentatie kan aanzienlijk verschillen tussen landen. In sommige rechtsstelsels, zoals het Nederlandse, zou het inkomen van de ontvanger van de alimentatie (in dit geval de ex-vriendin en kinderen) in overweging kunnen worden genomen bij het bepalen van de alimentatieplicht. Ook de leeftijd en zelfstandigheid van de kinderen (bijvoorbeeld als ze fulltime werken) kunnen hierbij een rol spelen.

Het feit dat u geen inzicht heeft in de situatie van de kinderen (zoals hun schoolresultaten) en dat de kinderbijslag die wordt ontvangen uit Nederland niet is meegenomen in de berekening van de alimentatie kan ook van belang zijn.

Het complexe aan deze situatie is dat er meerdere rechtsstelsels betrokken zijn, waardoor het raadzaam is om juridische bijstand te zoeken. Houd er rekening mee dat dit slechts oriƫnterend advies is en dat het raadzaam is contact op te nemen met een juridisch specialist voor een gedetailleerd advies afgestemd op uw specifieke situatie.---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag