Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Keuze voor Oxycodon oorzaak van twee strokes

Mijn moeder is geopereerd aan kanker, waarbij er een groot deel om en inclusief de kringspier is weggehaald.
De operatie was dusdanig heftig dat overleven niet zeker was. Desondanks was doorleven met de stand van zaken zonder operatie ook geen optie. Mijn moeder is terminaal ziek en zal dus komen te overlijden. Haar behandeling is levensverlengend.
Mijn moeder heeft een verleden waarin zij van haar 15e tot haar 48e, verslaafd is geweest aan verschillende middelen. Mijn moeder heeft sinds ze kanker heeft, en hier erg veel pijn van ervaart, een hoge dosering oxycodon. De dosering is hoog ivm tolerantie ten gevolge van mijn moeders verleden. Namelijk 200mg langwerkend en 160 mg kortwerkende.
Nu heeft de pijnpoli op dag 5 na de operatie de oxycodon van mijn moeder verlaagd met naar 40mg. Mijn moeder heeft ten gevolge hiervan heftige afkickverschijnselen gehad, waardoor er twee ‘epileptische aan vallen’ hebben plaatsgevonden. Hierna was mijn moeder blind, wat in de loop van enkele dagen wegtrok. Mijn moeder belandde op de IC. Ze hebben een ct scan gemaakt van de hersenen, waarbij te zien was dat het hersendeel mbt het zicht donker was gekleurd. Er werd gezegd dat er om de precieze oorzaak vast te leggen, een mri gemaakt moest worden. We zijn 2 week verder en er is nog geen mri, want dit heeft geen spoed word ons verteld. Op de vragen waarom de oxycodon afgebouwd wordt voor een vrouw die terminaal is, en hoe het kan dat dit met zo’n hoge dosering omlaag js gehaald, komt geen antwoord. De pijnpoli heeft zich er van afgetrokken en het aan de chirurg overgedragen. Die de oxycodon weer omhoog heeft gedaan naar 60mg langwerkend en 20mg kortwerkend. Het idee is alsnog dat mijn moeder afbouwt. Mijn moeder heeft erg veel pijn, en deze dosering vangt de pijn niet op. Mijn moeder is tevens nog steeds niet ontslagen uit het ziekenhuis.
De vraag luidt, kunnen we iets met deze zaak? Zo ja, wat is uw advies?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag