Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan werkgever vakantiedagen invoeren zonder toestemming?

Ik ben in december op onbetaald verlof gegaan bij mijn werkgever tot begin april, dit was van te voren besproken.
In die tijd moest ik naar Spanje wegens privé omstandigheden, toen ik weer in dienst ging heb ik 2 maanden lang zonder daarvoor iets te hebben gehoord geen volledig salaris gekregen en maar 60 euro vakantiegeld, toen ik vroeg hoe dit kwam, was hun antwoord dat ze een salaris te veel hadden gegeven toen ik in Spanje zat, in de tijd dat ik in Spanje zat had ik geen internet bankieren dus wist ik dit niet op dat moment, maar dus hebben ze besloten het dus te compenseren door het in te houden van mijn salarissen daarna, mijn eerste vraag was kan dat gewoon zomaar zonder te overleggen? Want ik had rekening gehouden met dat ik gewoon volledige salarissen zou krijgen ook omdat ik rekeningen had, nu sta ik best wel veel schulden door een fout wat uiteindelijk door mijn werk komt. Toen een paar weken later zag ik dat ik geen vakantiedagen had opeens, ik vroeg hoe dat zat aangezien ik dit jaar nog niks heb verbruikt, waarop personeelszaken zeiden dat ik in januari een salaris heb ontvangen en ze daar dus al mijn vakantiedagen hebben ingevuld zonder mijn toestemming ( ik zat toen ook in onbetaald verlof). Ik ben naar mijn werkgever gegaan en heb gezegd wat er dus allemaal is gebeurd en dat ik nu eigenlijk in de schulden sta en geen vakantiedagen heb dankzij personeelszaken, ze antwoordde daarop dat er inderdaad slechte communicatie was maar verder kunnen ze niks meer voor me beteken

In beginsel heeft uw werkgever u zonder verplichting toch een betaling van loon gedaan en mag de werkgever dat dus terugvorderen. Echter mag de werkgever niet zonder meer een dergelijke vordering verrekenen. Verrekening mag alleen plaatsvinden met toestemming van de werknemer. Daarnaast mag de werkgever niet uw volledige loon inhouden, althans er moet altijd een betaling plaatsvinden van tenminste de beslagvrije voet. Ook het zonder toestemming en/of overleg verrekenen van vakantiedagen is niet toegestaan.

U staat dus in uw recht om vordering van uw volledige loon te vragen en het gewoon laten staan van de vakantiedagen. U doet er dus goed aan met een jurist in de arm deze situatie op een goede manier op te lossen. U kunt daarom contact met mij opnemen om specifiek te bekijken wat ik voor u kan doen om deze situatie op te lossen. Dit kan via Boksjuristen.nl.
Succes en wellicht hoor ik van u.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag