Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Kan verhuurder eisen dat ik woning verlaat?

Ik heb een tijdje samen met een huisgenoot gewoond in een huurwoning. Dit liep niet altijd even lekker, en een paar weken geleden is het tot een punt gekomen dat mijn huisgenoot heeft besloten om zijn spullen te pakken en weg te gaan. Dit is uiteraard gemeld aan de verhuurder en hier is bij gezegd dat mijn huisgenoot niet de behoefte heeft om nog terug te keren naar de woning. Hierna ben ik er vanuit gegaan dat ik hier kan blijven wonen. Echter kreeg ik kort daarna een mail van de verhuurder met de melding dat ik per eind april de woning moest opleveren en verlaten, met de reden dat hij niet wil dat er opnieuw een woning gedeeld wordt en ik niet aan de inkomenseis voldoe. In antwoord daarop heb ik aangegeven dat ik hier alleen blijf wonen en inmiddels wel aan de inkomenseis voldoe en de huur makkelijk kan opbrengen. Mocht dit alsnog niet toereikend zijn heb ik mijn vader die garant wil staan. Hier wordt door de verhuurder niet op in gegaan. Daarnaast heb ik gevraagd om contractuele/juridische onderbouwing voor het feit dat mij gevraagd wordt de woning te verlaten. Ook hier krijg ik telkens geen antwoord op. Mijn vraag is of een verhuurder het zomaar van je kan eisen om een woning te verlaten, zonder enige onderbouwing.

Dat ligt aan de specifieke situatie. Het huurrecht regelt behoorlijk veel verschillende punten, ook qua medehuur en de opzegging van huur.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk wat er in het eventuele contract over medehuur staat. De vraag of uw naam op het contract staat e.d.
En hoe de oud huisgenoot de huur heeft opgezegd.

Zonder die gegevens te weten kan ik buiten algemeenheden niet veel zeggen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel om de zaak door te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag