Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Kan vader teruggave paspoorten weigeren?

Ik en vader zijn inmiddels al 4 jaar uit elkaar. We hebben gezamenlijk gezag. De paspoorten waren tot vorige zomer in mijn bezit. Nadat vader op vakantie is geweest weigert hij de paspoorten terug te geven. Nu willen wij weer op vakantie en gaan dit jaar in de meivakantie. Echter wil vader alleen toestemming geven en de paspoorten geven als ik de door hem opgestelde afspraken onderteken. Weet nog niet wat die zijn. Als ik de paspoorten nodig heb voor andere afspraken geeft hij ze niet aan mij, maar brengt hij ze zelf langs en gaat direct weer weg. Hij geeft als reden dat hij mij niet vertrouwt. Kan vader de paspoorten zomaar weigeren te geven en is het normaal dat ik voor de paspoorten opgestelde afspraken van hem moet ondertekenen?
De kinderen zijn woonachtig bij mij en gaan alleen in de weekenden naar vader.

Er zijn verschillende stappen die u kunt ondernemen om de paspoorten van uw kinderen terug te krijgen. Hieronder vindt u enkele juridische opties:

1. Het gesprek aangaan met uw ex. U kunt de paspoorten opvragen tijdens één van de omgangsafspraken.

2. Mediation: Als u de paspoorten dringend nodig heeft, kunt u ook overwegen om deze kwestie te bespreken tijdens een sessie van bemiddeling of mediation.

3. Rechterlijke uitspraak: U kunt een rechterlijke uitspraak vragen waarin uw ex wordt verplicht om de paspoorten aan u over te dragen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag