Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan uitzendbureau overeenkomst ontbinden op basis van uitspraak?

Ik stel deze vraag namens de vader van een goede vriendin die het financieel niet heel breed heeft. Hij is jarenlang ZZP'er (timmerman) geweest, maar wilde iets anders gaan doen in 2022. Hij heeft met een uitzendbureau een overeenkomst getekend om als uitzendkracht op verschillende plekken werkzaam te zijn. Dat heeft hij enige tijd ook gedaan. Maar niet lang nadat hij werkzaam was, kreeg hij last van zijn handen en heeft hij zich ziekgemeld. Het uitzendbureau stelt echter dat hij zou hebben aangegeven (mondeling) dat hij vóór het sluiten van de overeenkomst reeds last van zijn handen zou hebben gehad en ze de overeenkomst met hem niet zouden hebben getekend als ze dit hadden geweten. Daarop hebben zij hem een brief toegestuurd waarin zij aangeven dat ze de overeenkomst met hem "nietig verklaren" op grond van dwaling.
Dit is echter onjuist; hij is juist ná ondertekening van de overeenkomst en nádat hij werkzaam is geweest als uitzendkracht ziek geworden. De vraag is nu of met recht kan worden gesteld dat vanwege dwaling de overeenkomst is vernietigd, aangezien hij nádat hij werkzaam was ziek geworden is en het bureau de vernietiging enkel op basis van een mondelinge mededeling inroept. Al zou hij dit gezegd hebben; hij is en blijft een leek en er was geen grond om aan te nemen dat hij vóór ondertekening ziek geworden is. Hij is immers geen medisch expert, noch heeft hij dit probleem in het verleden ooit eerder gehad.

Graag verneem ik van u wat zoal de mogelijkheden voor hem zijn om deze vernietiging aan te vechten, mede in verband met het aanvragen van een uitkering op basis van de Ziektewet.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag