Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan payroller terugkomen op aanzegging einddatum?

Situatie
a. Werk bij lokale Nederlandse overheid (een belastingsamenwerkingskantoor) via payroll voor 18 uur per week met contract van 6 maanden.
b. In contract payroll staat "De werkgever is niet voornemens om na afloop van deze overeenkomst een nieuwe arbeidsovereenkomst aan te bieden. Dit dient te worden beschouwd als een formele aanzegging dat de arbeidsovereenkomst eindigt per 21-08-2022."
c. Nu overweegt opdrachtgever dat er geen tijd is om tijdig een direct arbeidscontract/ambtenarencontract tussen mij en de opdrachtgever (waaraan ik de voorkeur zou geven) op te stellen voor voortzetting van de werkzaamheden vanaf maandag 22 augustus a.s. Het payrollcontract zou wel snel verlengd kunnen worden.

Vragen
1. Volgens mij kan er wel degelijk met terugwerkende kracht een direct contract met de huidige opdrachtgever worden afgesloten als ik de werkzaamheden blijf verrichten direct na 21-08-2022, dus met uitsluiting van de payroll-constructie. Klopt dit?
2. Heb ik recht op een vergoeding van de payroller i.v.m. onjuiste aanzegging als ik via hem blijf werken op basis van een nieuw payrollcontract?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag