Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Kan mijn ex vriendin mijn huurhuis opeisen?

Het is nog al een complexe vraag. Sinds dit weekend is mijn relatie gestrand helaas. Maar goed dat is een ander verhaal. Nu zegt zij dat ze via advocaten het huurhuis waar wij in wonen wil opeisen. Wij stonden toen we 12 jaar hier gingen wonen samen op het huurcontract. Door omstandigheden heeft zij 3 jaar geleden via officiƫle documentatie van de woningbouw afstand gedaan van de woning en heeft zij een half jaar laten weer terug gekomen op dit zelfde adres. Zij is nu alleen inwonend en verder niks. Er wonen 3 kinderen hier. 2 kinderen van haar en 1 van ons samen. Kan zij dit huis opeisen of heeft zij geen enkele rechten daartoe???

Is er sprake van een samenlevingscontract, geregistreerd partnerschap of een huwelijk? Afhankelijk daarvan kan e.e.a. verschillen.

Als ik het goed begrijp staat uw vriendin (weer) ingeschreven. Weet u of ze bij de woningbouw als medehuurder is geregistreerd (of dat heeft aangevraagd).

Het komt er meestal op neer dat als uw vriendin officieel medehuurder is u naar de rechter zult moeten stappen als u er onderling niet uit kunt komen. Een rechter zal bij een eventuele beoordeling alle omstandigheden van het geval meewegen en ook kijken naar de persoonlijke omstandigheden en de mogelijkheden van de andere partij.

Daarnaast speelt mee dat u kinderen heeft. Ook dit kan bij de rechter aan de orde komen. Welke partij heeft de woning het meeste nodig en/of kan het makkelijkste verhuizen?

Zonder toestemming kan er zonder rechterlijke uitspraak niet zomaar iets gewijzigd worden.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag