Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Kan mijn dochter met haar baby op vakantie zonder toestemming van de vader van het kind? Hij heeft haar alleen erkend, verder niets (geen gezag aangevraagd). Nu dreigt hij dat hij haar voor ontvoering wil gaan opgeven zodat ze niet weg kan. Kan dit?

indien vader geen gezag heeft, heeft hij geen inspraak in de beslissing om al dan niet af te reizen naar het buitenland. Let wel dat er soms wel vragen kunnen komen vanuit de marechaussee indien het kind een andere achternaam draagt dan moeder. in dat geval doet zij er verstandig aan om een uittreksel uit het gezagsregister uit te draaien (dit kan zij met haar DigiD doen via de site van de rechtbank) en eventueel een uittreksel uit het geboorteregister. Overigens is het als alleenreizende ouder sowieso wel handig deze stukken mee te nemen, omdat er steeds vaker op gezagsverhoudingen gecontroleerd wordt.

Beoordeel dit antwoord:

Aansluitend op voorgaande opmerking, bericht ik u nog dat vader in dit geval geen aangifte kan doen van ontvoering van het kind. Dit omdat moeder de enige is met het gezag en het kind dus niet aan het gezag van vader kan onttrekken door op vakantie te gaan nu vader dat gezag immers niet heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag