Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Kan je een schadevergoeding krijgen van je kapper?

Kapper heeft mijn haar geverfd en het is het tegenovergestelde van wat ik wou. Ik heb hier €190 voor moeten betalen en vanwege mijn recensie die ik gelijk na 2 min heb verwijderd wilt zij niks doen. ik heb de kapper benaderd maar volgens haar sta ik er alleen voor. Kan je een schadevergoeding krijgen van je kapper?

Volgens de Nederlandse wet moet een kapper zijn werk goed uitvoeren. Dit betekent dat het resultaat moet voldoen aan wat je redelijkerwijs kan verwachten van een goede en professionele kapper. Dit valt onder het consumentenrecht, en specifieker, de regels omtrent wanprestatie.

Als je kapper slecht werk heeft geleverd en dit kan aantonen, heb je mogelijk recht op een vergoeding. Het is belangrijk om bewijsmateriaal te verzamelen zoals foto's, maar ook de communicatie tussen jou en je kapper kan dienen als bewijs.

Het zou ook nuttig kunnen zijn om te proberen deze kwestie op te lossen zonder juridische stappen. Je kan bijvoorbeeld vragen om een correctie of een terugbetaling. Houd er rekening mee dat dat je mogelijk een schadevergoeding kan krijgen voor gemaakte kosten voor bijvoorbeeld een andere kapper om je haar te laten herstellen.

Als deze stappen niet werken, kan je eventueel een geschil indienen bij de Geschillencommissie Uiterlijke Verzorging als de kapper hierbij is aangesloten. Als dit niet het geval is, kan je mogelijk een vordering bij de rechter instellen.

Het is van belang dat je specifiek juridisch advies zoekt om te begrijpen welke stappen je dient te ondernemen. Het is raadzaam om in dit stadium met een advocaat of juridisch adviseur te praten. Ik hoop dat deze informatie je helpt bij het begrijpen van je rechten en mogelijke volgende stappen.
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag