Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan je contracturen stopzetten door ziekte?

Sinds september 2022 volg ik op kosten van mijn werkgever een studie om uiteindelijk als leerkracht aan het werk te mogen. Voor deze studie is een stagedag verplicht. Ik werk 2 dagen als leraar-ondersteuner voor deze stichting en krijg daarnaast mijn stagedag uitbetaald in deze rol. In mijn beleving heb ik een arbeidscontract van 0,6 fte. Dit staat ook zo aangegeven op mijn salarisstrook. Ik draag gewoon premies af en dergelijke voor 0,6fte/ondersteuner. Op 12 april deed zich iets voor waardoor ik genoodzaakt was om anderhalve week te mantelzorgen. Na deze periode ben ik voor 80% weer aan het werk gegaan. De overige 20% ben ik ziek gemeld. Dit betreft mijn stagedag. Deze heb ik gepauzeerd om na de zomervakantie, in het nieuwe studiejaar, te hervatten. Mijn ziekmelding heb ik gedaan in samenspraak met bedrijfsarts en leidinggevende. Op 12 juni heb ik een vervolgafspraak staan met de bedrijfsarts. Mijn verwachting (en hoop) is dat ik tegen die tijd 100% hersteld ben. De HR manager stuurde mij vanochtend bericht dat zij per 1 mei mijn contracturen (en inkomen) voor de stage heeft beëindigd. Ze geeft als reden dat ik mijn stage heb stopgezet en dat zij uit coulance mijn stage hebben betaald. Kan dit zomaar? Hieronder vindt u de tekst van de mailwisseling.

Dag,

Ik begreep dat jij je helaas genoodzaakt voelde je stage voor de rest van dit schooljaar on hold te zetten. Jammer!
Helaas heeft dit wel consequenties voor je salaris, omdat we naast 2 dagen werken ook je stagedag betalen. Deze heb ik per 1 mei voorlopig beëindigd.
———————————————

Beste ...,

Ik schrik hiervan. Helaas heb ik mij deels ziek moeten melden naar aanleiding van een ongelukkige gebeurtenis. Onder andere de bedrijfsarts en (…) zijn hiervan op de hoogte. Mijn stage heb ik op pauze gezet om deze op een later moment te vervolgen. Dit lukt mij nu even niet. 12 juni aanstaande heb ik weer een gesprek met de bedrijfsarts.

Groet,
————————————————

Dag ,

Dat begrijp ik en is ook heel vervelend. Echter betalen we als (….) uit coulance de stage dag. Wanneer iemand een paar dagen ziek is is dat natuurlijk geen probleem maar wanneer iemand, zoals nu in jouw situatie, de stage (tijdelijk) beëindigt, kunnen we deze niet blijven uitbetalen.
-----------------------------

(…), in mijn beleving heb ik een arbeidscontract en ben ik in dienst van (…). Ik heb niet kunnen voorzien dat ik tijdelijk en deels hersteltijd nodig heb. Dit in samenspraak met de bedrijfsarts. Het plotseling wegvallen van inkomen is niet helpend in dit proces. Ik ga hier niet mee akkoord. Ik hoop dat er andere mogelijkheden zijn. Ik wil niets liever dan het voortzetten van al mijn werk- en studiewerkzaamheden. Ik heb het juist erg naar mijn zin en wil graag in de nabije toekomst, ontspannen, voor de klas.

Groet,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag