Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Kan ik vennoot dwingen een keuze te maken?

beste,
Ik heb 5 maanden geleden mijn vennoot zowel de franchise gever in kennis gesteld dat ik uit de VoF wil treden, vanwege ruzie met mijn vennoot. Vennoot gaf in eerste instantie aan met nieuwe partner verder te willen, na 2 maanden was dit toch niet zo. Er moest gekeken worden of vennoot alleen verder kon. Vorige week in gesprek met de jurist afgesproken dat ik per 30-sep uit treed. De dag er na van vennoot een mail dat samen verkopen een serieuze optie is en die keuze op zijn vroegst eind oktober gemaakt kan worden dus dat 30-sep niet realistisch is.
In ons VoF contract staat opzegging per einde boekjaar. Echter is onze verstandhouding zo verslechterd dat mij dit niet realistisch lijkt.
Ik krijg geen antwoord op mailtjes die naar Vennoot gaan, Ik ben niet welkom in het bedrijf en ben totaal niet op de hoogte van keuzes die er worden gemaakt.
Vennoot geeft tegen Franchise gever aan dat het super druk is, en tegen burn out aan zit omdat er 1 leidinggevende op de vloer is.
Als ik aangeef te willen komen helpen word ik uit het rooster gehaald en mag ik absoluut niet komen.
Echter moet ik wel paraat staan om in te springen als het nodig is, dus durf ik slecht een nieuwe baan er naast aan te nemen.

ik wil niet graag komen werken, maar ik ben verantwoordelijk en ik weet dat daar dingen gebeuren die buiten mijn normen er waarden vallen, die bovendien bedrijfs onveilig zijn.

Wat is wijsheid?
Kan ik mijn Vennoot een bepaalde kant op dwingen?
Is het wijs de verdeling van 50/50% naar 90/10% te veranderen zodat mijn verantwoordelijkheid minder is?
kan ik de verantwoordelijkheid op een andere manier kwijt?

ik ben benieuwd, alvast bedankt!

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag