Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Kan ik terug in loondienst bij laatste werkgever zonder boete van huidig bemiddelingsbureau?

ik heb 5 jaar in loondienst gewerkt bij een zorginstelling. Om financiële redenen ben ik als ZZP-er gestart en heb me ingeschreven bij een bemiddelingsbureau. Via hen kwam ik aan opdrachten waaronder ook bij mijn oude werkgever. Nu na 1 jaar ben ik erachter gekomen dat ik niet geschikt ben om zonder vaste collega's goed te functioneren. Ik word er ongelukkig van om steeds bij een andere opdrachtgever in te vallen. Mijn vorige werkgever heeft me mijn oude functie weer aangeboden.
In het contract met het bemiddelingsbureau is het volgende opgenomen: "art. 6 overstapbeding lid 1: opdrachtnemer verbindt zich jegens opdrachtgever om gedurende en na het einde van overeenkomt en de daaruit voortvloeiende inzetbevestiging tot een periode van 12 maanden aanvangende op datum van eindiging noch rechtstreeks noch zijdelings alleen in enige vorm van samenwerking met derden zelfstandig noch op enige andere wijze betrekkingen (tot het verlenen van zorg in natura) aan te gaan of te onderhouden met een persoon die in een periode van 12 maanden voorafgaande aan het einde van de overeenkomst klant is geweest. En waar opdrachtnemer op grond van de overeenkomst zorg in nature heeft verleend." Verder is een onmiddelijke opeisbare boete van € 2.500 per overtreding opgenomen in ditzelfde contract.
Betekent dit dat ik een jaar lang niet terug kan in loondienst bij mijn vorige werkgever zonder boete te betalen? Zijn deze beperkende artikelen wettelijk toegestaan of hebben ze geen recht op de gestelde boete?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag