Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Kan ik school verplichten naam te vermelden in verband met laster?

Ik volg een opleiding en iemand heeft mijn school een brief gestuurd met bezwaarlijke informatie over mij, die bovendien grotendeels onwaar is.
Ik wil graag weten wie de afzender van de brief is. School was eerst voornemens dit aan mij door te geven, maar heeft eerst de betrokken persoon willen informeren. Ze hebben deze persoon gebeld dat ik de afzender graag wil weten en deze persoon is daardoor in paniek geraakt en heeft aangegeven dit niet te willen. Waarop de school mij aangaf dat ze deze wens toch willen respecteren. Ik heb bij school aangegeven al sinds het begin van deze situatie dat ik geen verkeerde intentie heb, maar mij wel wil kunnen verdedigen door deze persoon te vragen hiermee te stoppen. Zeker als dit schade meebrengt voor mijn toekomstige baan of opleiding. En eventueel met diegene in gesprek te gaan. Heb ik het recht om school alsnog te vragen mij te informeren? En moeten zij dit aan mij doorgeven?
Ik wil graag goed van vertrouwen zijn tegenover de mensen om mij heen, en dit brengt toch een vervelend gevoel met zich mee omdat ik niet weet of deze persoon dichtbij mij staat of niet.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag