Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Kan ik nog beroep doen op de indexering die ik nooit ontvangen heb van mijn ex Het gaat om een periode van 8 jaar en een bedrag van 13.500 euro wat te weinig is betaald al die jaren.
Mijn ex heeft mijn middelste dochter haar zorgverzekering stop gezet en nu zit zei met een schuld van 900 euro.
Dit vind ik onverteerbaar en daarom zou ik willen weten of ik bovenstaand bedrag nog zou kunnen innen. Het staat wel in de uitspraak van de rechter dat hij dit moet betalen. Graag hoor ik van u.

Als u langer dan 5 jaren heeft gewacht met incasseren van de achterstallige alimentatie, dan is de vordering inmiddels verjaard. Wel is het zo dat de indexering jaarlijks het alimentatie bedrag zal hebben verhoogd. Verder moet uit het ouderschapsplan blijken in hoeverre uw ex de zorgverzekering moet betalen of niet. Als u wilt dat ik de situatie bekijk, verzoek ik u de stukken naar mij op te sturen

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte heer Appels,
Op 4 oktober 2000 ben ik gescheiden en bij in de scheidingspapieren staat dat hij 1750,- (guldens) en 250 gld. per kind (zijn er 3) per maand bij vooruitbetaling moest betalen. In 2002 zou de eerste indexering ingaan. Mijn kinderen zijn van 1987, 1989 en 1991.
Op 15 september 2008 ben ik opnieuw getrouwd en is voor mij de alimentatie gestopt. Voor mijn dochters (1989 en 1991) betaalde hij vanaf hun 18e de ziektekostenverzekering ipv de alimentatie. Begin vorig jaar belde hij mijn dochter op dat ze nu 21 was en de zorgverzekering zelf moest betalen. Ze was net weer zwanger en vroeg haar vader of hij nog even door wilde betalen. Hierop hoorde ze niks meer en later in de zomer kreeg ze van de zorgverzekering een aanmaning van honderden euro's die ze natuurlijk niet kon betalen. (Ze heeft een Wajong uitkering) Nu zit ze mede daardoor dik in de problemen en vandaar dat ik zoiets heb van als ik nog aanspraak kan maken op die indexering dan doe ik dat.
Ik heb een fax van de uitspraak van de rechter die ik naar u toe kan zenden. De uitbetaling van de alimentatiie was haast elke maand een ellende.... ik heb er vaak achteraan moet bellen en nog heb ik niet onderzocht of hij wel alles betaald heeft. In ieder geval nooit de indexering zowel voor mij als voor de kinderen niet. Voor mijn zoon is hij al vanaf zijn 18e volgens mij gestopt met betalen. Hij ging toen het huis uit en ik heb tegen mijn ex toen gezegd dat hij dit aan hem moet over maken en niet meer aan mij.

Mocht u nog informatie willen dan kunt u mij bellen op 06-18813400

Met vriendelijke groeten,

Anneke Overste-Regts


Bedankt voor uw bericht. Zonder kennis te nemen van de stukken kan ik u niet verder helpen. Met deze gegevens raad ik u aan in uw woonplaats een advocaat te benaderen die u dan verder kan helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag