Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Kan ik mijn zoon van 18 uit huis zetten?

Ik heb 4 kinderen van 2 vaders. De oudste 2 zijn 16 en 18 en mijn oudste heeft mijn ex al 17 jaar niet meer gezien omdat wij zijn gevlucht naar een blijf van mijn lijf. Na 5 jaar ben ik een nieuwe partner tegengekomen en samen hebben we nog 2 kinderen gekregen, nu 8 een 9 jaar oud. Helaas is deze relatie ook stukgelopen, maar gelukkig gaan we nog wel goed met elkaar om.
Mijn oudste wilde niet verhuizen en is contant boos en agressief. Hij drinkt veel en recent ben ik er achter gekomen dat hij ook drugs gebruikt. Hij zegt dat hij mij haat en me alleen kan tolereren als hij dronken is. Mijn zoon van 16 heeft steeds het gevoel dat hij ons moet beschermen en is heel erg boos op zijn broer. Zo erg dat ik bang ben dat hij in de problemen kan komen als hij zijn broer iets aandoet.
Mijn jongste kinderen zitten met angst en beven in huis als hun grootste broer thuis is. In mijn beleving kan deze situatie niet veel langer zo doorgaan. Ik heb een verantwoordelijkheid naar mijn oudste zoon, maar ook naar de andere 3. Ik heb een poging gedaan met hem te praten dat hij op kamers gaat. Hij krijgt ruim 400 euro studiefinanciering, maar gaat momenteel helemaal niet naar school. Al het geld gaat op aan drank en drugs. Hij wil wel op kamers zegt hij, maar doet niets om dit voor elkaar te krijgen. Ik heb van alles geprobeerd, maar alles wat ik doe of regel is besmet en wil hij niets mee te maken hebben.
De huisarts en politie kunnen niets voor me doen, behalve praten, maar dat helpt niet want hij ziet het probleem niet. We hebben allemaal rust nodig, maar ik weet niet hoe ik hem het huis uit kan krijgen. Is er een manier om hem eruit te krijgen? We zijn ten einde raad. Hij wil niets en wij kunnen niet meer

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag