Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


kan ik mijn oude huisarts aansprakelijk stellen voor geen of een verkeerde diagnose.

Kunt U iets duidelijker zijn over wat U bedoelt? Oude in de zin van leeftijd of bedoelt U vroegere huisarts? Wat is het verhaal over het probleem? Aansprakelijk stellen kan wel maar heeft alleen maar zin als er sprake is van aantoonbare nalatigheid of verwijtbare fout.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het is mijn vroegere huisarts. Bij mij is op mijn 22ste weke delen reuma geconstateerd. Daarmee heb ik leren leven. De laatste paar jaar en zeker het laatste half jaar kreeg ik heel veel pijn in mijn rug. Ik kreeg alleen maar pijnstillers, geen bloedonderzoek of uitstrijkjes of een verwijzing voor een reumatoloog. het zat tussen mijn oren. Nadat mijn vriend de laatste keer mee ging naar hem, kregen we met veel moeite een verwijsbrief. Eindelijk bij de reumatoloog wel bloedonderzoek. 's Middags kreeg ik al telefoon. Ik moest met spoed naar het ziekenhuis, een acuut nierfalen en na onderzoek baarmoederhalskanker met uitzaaiing naar buik en rug.Ik ben nu uitbehandeld. Ik ben heel erg boos.Kan ik nog iets doen. ik wil niet dat anderen ook de dupe worden


De vraag die ik niet kan beantwoorden is of er in deze aprake is van een beroepsfout van de huisarts. Je moet dan simpegezegd de vraag beantwoorden of een redelijk handelende huisarts wel eerder verwezen zou hebben. Maar er van uitgaande dat er een beroeopsfout is gemaakt heb je meerdere mogelijkheden.
- Vaak is er een klachtenfunctionaris aangesteld bij de huisartenpraktijk van de huisarts en kunt u daar uw klacht indienen.
Wat formeler is het indienen van een klacht bij de regionale tuchtcollege┬┤s
- Ook kunt u de regionale inspectie uw verhaal toesturen. De inspectie beslist echter zelf of ze daarin aanleiding zien voor een nader onderzoek.
- Je kunt ook vragen aan de afdeling klachten van zorgbelang om je te ondersteunen bij het afwikkelen van een klacht. Zorgbelang is regionaal ingedeeld.
- En uiteraard kun je altijd naar de rechter gaan om de huisarts aan te klagen.
- Klacht indienen bij medisch tuchtcollege.
Omdat de details erg belangrijk zijn bij de afwikkeling van deze kwestie is het raadzaam om een deskundige in te schakelen om u bij te staan. Dat kan bijvoorbeeld via het juridisch loket of via gratis adviezen die een groot aantal advocaten vestrekken of mogelijk heeft u een rechtsbijstandsverzekering waar u dit kunt melden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag