Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Kan ik mijn leasecontract ontbinden indien ze levertijd maar blijven uitstellen?

Begin dit jaar (februari) heb ik een leasecontract getekend bij een leasemaatschappij. Na 14 dagen bedenktijd werd voor mij de auto besteld met de verwachte levertijd in juli 2021. Een week voor de levering werd mij vermeld dat dit niet gehaald ging worden en dat de levertijd uitgesteld ging worden naar eind september. Een paar weken later kreeg ik weer een mail dat ook september niet gehaald ging worden, maar dat het halverwege november ging worden. Eind oktober nog nagevraagd of ze de levertijd gingen halen, werd destijds gezegd dat het helaas verlaat werd naar eind november. Nu is het eind november en zou ik volgende week mijn auto ontvangen. Krijg ik vandaag (8 dagen voor levering!) een belletje dat hij wederom uitgesteld is, maar nu tot waarschijnlijk eind maart/april 2022. Met geen enkele garantie dat hij rond die tijd wel geleverd kan worden.

Ik ben ondertussen er een beetje klaar mee en wil dan maar liever overstappen op een 2e hands auto ipv een private lease. Is het nog mogelijk om dit contract te ontbinden? De leasemaatschappij zelf geeft aan dat dit niet mogelijk is, maar kan me niet voorstellen dat ze dit zo kunnen laten voortslepen.

Ik hoor graag van u of hierin mogelijkheden zijn.

U heeft een overeenkomst afgesloten waar de leasemaatschappij zich niet aan houdt.
De maatschappij is dus in gebreke. De overeenkomt wordt niet uitgevoerd.

Het is altijd belangrijk uw overeenkomst goed door te nemen om te kijken of er afspraken zijn gemaakt over een dergelijke situatie.

Een overeenkomst kan ontbonden worden als de partij in verzuim is. Hiervoor moet u de maatschappij wel eerst in gebreke stellen. Dit kunt u schriftelijk doen. Het is belangrijk dat u aangeeft dat u vindt dat de maatschappij in verzuim is en ze nog een redelijke termijn geeft om te voldoen aan de overeenkomst (bijvoorbeeld twee weken). Als de maatschappij dan nog steeds geen uitvoering geeft aan de overeenkomst kunt u deze ontbinden.

Ook dit kunt u schriftelijk doen in een brief waarin u aangeeft dat de overeenkomst wordt ontbonden.

U kunt desgewenst vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft of de situatie verder wil bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag