Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Kan ik mijn huis uit worden gezet?

Sinds 2015 sta ik officieel ingeschreven in het basisregister op het adres van mijn ex partner wij hebben gezamenlijk een zoontje van 6.5jr. de woning waar ik ben ingetrokken is een koopwoning van mijn ex partner.
nu is mijn vraag heeft hij direct het recht om mij per direct het huis uit te zetten samen met onze zoontje? heb ik nog enige rechten hierin om dit tegen te gaan?
onze financiƫn waren zo geregeld dat hij de vaste lasten van het huis betaalde ( alleen deze kosten en voor de rest geen ene andere kosten zoals bv kosten voor levensonderhoud van onze zoontje of enige andere kosten mbt ons zoontje) ik betaalde daarin tegen alle kosten voor alle boodschappen ook voor ex partner ( nog steeds ) en alle kosten die gebaat gaan voor ons zoontje.. ik heb ook de enige gezaghebbende van ons zoontje ( vader heeft zoontje wel erkend maar geen gezag ) wij zijn niet getrouwd en hebben geen samenlevingscontract afgesloten.
als wij het huis uitgezet worden staan wij dakloos op straat.

dus kortom welke rechten heb ik met ons zoontje ondanks dat ik al ruim 6 jaar op dit adres ingeschreven staat

U hebt geen recht op bewoning van het huis als u niet bent getrouwd of een samenlevingscontract hebt waarin staat hoe te handelen in het convenant of bij einde samenleving.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag