Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan ik mijn arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd tussentijds opzeggen?

Ik heb een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd ( 1 jaar eindigt op 24-8-2022), maar er staat geen artikel in dat er tussentijds opgezegd kan worden. Wel staat er dit artikel:
Duur van de arbeidsovereenkomst:

3.2 In geval van opzeggen van de arbeidsovereenkomst zijn de opzegtermijnen van toepassing die voortvloeien uit het bepaalde in de artikelen 7:671 en 7:672 van het Burgerlijk Wetboek

Hier lijkt het alsof er toch tussentijds opgezegd kan worden. Het is dus verwarrend of ik dan wel of niet tussentijds kan opzeggen zonder dat ik daar consequenties van heb om voor kosten op te draaien in de maanden dat ik niet meer werkzaam ben voor de resterende tijd van de arbeidsovereenkomst. Ik ben me bewust dat ik dan geen recht heb op een UWV uitkering.

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Een overeenkomst voor bepaalde tijd kan niet opgezegd worden als er geen opzegmogelijkheid in het contract is opgenomen. Ik snap de verwarring door de verwijzing naar art. 6:671 BW.

Dat artikel maakt het voor de werkgever mogelijk om in bepaalde gevallen de arbeidsovereenkomst op te zeggen zonder toestemming van de werknemer. Daarnaast maakt het artikel het mogelijk voor de werkgever om de overeenkomst op te zeggen met toestemming van de werknemer.

Kort gezegd is dit artikel voor de werkgever geschreven. Wel kan een overeenkomst altijd opgezegd worden met wederzijds goedvinden en andersom kan de werkgever opzeggen met uw toestemming.

De veiligste optie is om met uw werkgever in overleg te gaan en de situatie uit te leggen. Als de werkgever akkoord gaat kan de overeenkomst dus alsnog opgezegd worden. Een werkgever heeft meestal ook geen behoefte aan een situatie waarin iemand tegen zijn wil nog een paar maanden moet werken in een onderneming.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag