Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Kan ik mij beroepen op verjaring? Huwelijkse schuld.

In 2013 of 2014 is ons huis op de verkocht met een restschuld van 100000. Ik weet niets over NHG. Wel hebben we een brief gekregen met een aanbod om het af te kopen (€5755). Ik vertrok naar het buitenland in 2012. Ik heb vanaf toen ik vertrok niks meer gehoord of gevraagd over de verkoop van het huis, mijn ex woonde er toen nog in. Ik keer 2020 terug naar Nederland. Ik probeerde een PL af te sluiten en kreeg te horen dat dat niet mogelijk was omdat ik bij BKR negatief geregistreerd staat. Ik vraag BKR overzicht op, en daarop staat dat ik 2 hypotheekschulden heb. Pas na weken bellen weet iemand iets te melden over 2 enorme bedragen. Mijn ex is altijd in Nederland blijven werken en wonen, hij geef aan toen betaald en kwijtschelding te hebben gehad van de rest van de restschuld. Er is nog geen sprake van een deurwaarder. Ik heb alleen gebeld naar een incasso bureau waar mijn deel van de restschuld zal liggen.

Hoe komt het dat er nog een restschuld bestaat terwijl we beiden hoofdelijk aansprakelijk waren voor de hypotheek?
Hoe beroep ik mij op verjaring? Want ik ben 8 jaar weg geweest en heb nooit maar nooit iets gehoord van geen enkele incasso deurwaarde of schuldeiser.

Verjaring zal nog niet aan de orde zijn. Juist de hoofdelijke aansprakelijkheid maakt dat de bank u voor de gehele som kan en mag
aanspreken ondanks dat u onderling een regeling heeft over verdeling. Ik denk toch dat u op onderzoek uit moet aangaande de hypotheekschulden.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag