Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan ik kosten die gemaakt zijn terug verhalen in geval van een faillissement?

goede dag ik heb in 2019 een brommobiel gekocht bij een zaak waar brommobielen verkocht worden ,daar heb ik ook een onderhoudscontract getekend voor twee onderhoudsbeurten voor twee jaar, maar nu blijkt dat ie failliet of zo is want zijn winkel is leeg, nu is mijn vraag kan ik mijn geld terug zien krijgen voor die tweede beurt die ik voor niks heb moeten betalen bij diegene of is het een verloren zaak want gaat toch om zo'n 375,-,kan diegene zomaar onder zijn contract uitkomen

Als het faillissement is gesloten nee, dan heeft u pech. U had zich kunnen melden als schuldeiser met een bijzonder recht , Ik ben bang dat het nu te laat is. Als de winkelier geen rechtspersoon was en als eenmanszaak werkt zijn er nog wel mogelijkheden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik weet niet of hij wel failliet is maar dat dacht namelijk een kennis van ons maar ik kijk net bij faillissementen in Spijkenisse en daar staat niks over dat, dat bedrijf failliet is .
dat bedrijf is namelijk de dealer van mijn brommobiel maar waar mijn brommobiel vandaan komt (het merk zeg maar)die weten niet eens dat ie is gestopt of iets ,dus waarschijnlijk is hij met de noorderzon vertrokken maar hoe kan ik daar achter komen om alsnog mijn geld terug te krijgen .want als hij toch failliet blijkt te zijn dan had dat daar toch vermeld moeten staan bij alle faillissementen in Spijkenisse ?


Wellicht gewoon gestopt. U kunt proberen de eigenaar zijn woonadres te achterhalen als het bedrijf een eenmanszaak was, In dat geval kunt u uw vordering te innen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag