Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Kan ik koop ontbinden van een autobus Nissan nv 200?

In april van dit jaar heb ik een bus gekocht die camper kon worden. Dit moest enkel nog aangevraagd worden.
Heb alle documenten mee gekregen van de verkoper om op te sturen. Dit is gebeurt.
Nu na een half jaar procederen met de belastingdienst is deze afgekeurd.
Kan ik mijn koop ontbinden

Het hangt sterk af van de specifieke omstandigheden en de wettelijke afspraken die zijn gemaakt bij de aankoop. Want als de verkoper je verkeerd heeft geïnformeerd of essentiële informatie heeft verzwegen, dan kan er sprake zijn van dwaling. Dwaling houdt in dat je bij een juiste voorstelling van zaken de overeenkomst niet of niet onder dezelfde voorwaarden had gesloten.

Om een beroep te doen op dwaling moet er aan een aantal criteria worden voldaan, waaronder dat de dwaling te wijten is aan een inlichting van de wederpartij (de verkoper in dit geval) of het zwijgen van de wederpartij terwijl deze een mededelingsplicht had.

Als je meent dat je gedwaald hebt bij het sluiten van de koopovereenkomst, kun je de rechter vragen om de overeenkomst te vernietigen. Als de overeenkomst wordt vernietigd, is het alsof deze nooit heeft bestaan.

Weet dat dit slechts een oriënterend advies is. Het opstellen van een dwalingsclaim en het voeren van een eventuele rechtszaak kan complex zijn en een goede jurist of advocaat kan je helpen om dit pad op een goede manier te bewandelen."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag