Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Kan ik Indeplaatsstelling woningruil verzoeken?

heb samen met iemand woningruil aangevraagd. Dat is afgewezen. Zij zeggen omdat wij niet aan de norm voor passend toewijzen zouden voldoen. Maar ik voldoe daar wel aan.
De woning waar ik naartoe wil zou geschikt zijn voor drie personen of meer.
Momenteel sta ik met mijn zoon ingeschreven op het huidige adres. Maar ik heb aangegeven dat mijn dochter terug thuis wil komen wonen. Zij is 27, doof en studerend. Zij is tijdelijk bij mijn ouders gaan wonen vanwege persoonlijke redenen maar wil nu terug bij mij en haar broer komen wonen.
Bij het aanvragen van de woninruil heb ik nog gevraagd of mijn dochter zich perse moest inschrijven eerst in de huidige woning. Ons leek dat omslachtig omdat ze dan overal twee keer haar adres moet laten wijzigen. Maar de aanvraag voor de ruil duurde zolang dat mijn dochter toch al terug bij mij is komen wonen. Alleen nog niet ingeschreven is omdat wij dachten dat de ruil door zou gaan. De woningbouw heeft in een mail gezegd dat ze het aannemelijk vonden dat we met drie personen willen verhuizen. Maar nu geven ze als reden van afwijzing dat wij niet met drie personen op het huidige adres staan!!
De andere persoon met wie ik wil ruilen voldoet volgens de afwijzing nu niet aan passend toewijzen omdat hij alleen is maar woont nu in een veel grotere woning dan ik. Wij wonen dus nu met drie personen eigenlijk te krap en die andere persoon woont in een woning met 4 slaapkamers!
Maar wij hebben zwaarwegende belangen om te willen ruilen. Meerdere redenen. Hier is totaal niet naar gekeken. Nu willen wij indeplaatsstelling aanvragen bij de rechtbank. Wat is onze kans van slagen? Zwaarwegende belangen zijn onder andere: ik ben migraine patiƫnt en woon nu in een woning met allerlei klimaat gecontroleerde dingen. Leuk voor normale mensen naar funest voor mij. Ik heb in de twee jaar dat ik hier woon nog nooit zoveel migraines gehad als ooit tevoren. Mijn dochter is ook gevoelig hiervoor en heeft ook vaker hoofdpijn. Wij kwamen daar achter toen wij vijf weken met vakantie waren en helemaal geen hoofdpijn hadden . Ik ben toen gaan zoeken op internet omdat ik vermoedde dat het door de woning kwam en inderdaad zijn daar landelijk meerdere klachten over.
Ook heb ik een huidziekte en is het klimaat en temperatuur funest voor mijn gezicht. Ik krijg dan ontstekingen in mijn gezicht en zie eruit als een monster, hierdoor wordt ik depressief omdat ik de deur zo niet uit wil. Dat heeft weer impact op mijn kinderen. De temperatuur en klimaat zijn niet genoeg aan te passen.
Daarnaast woont mijn oma in de andere wijk en kan ik van dichterbij meer zorg bieden. Ondanks dat ze in een verzorgingshuis woont is ze te eigenwijs om hulp te vragen en ga ik er vaak naartoe. Tevens botst het heel erg met mij en de buren. Daardoor zijn meerdere buren zich tegen mij gaan keren omdat zij hier allemaal eerder woonden en elkaar kennen en met elkaar optrekken en heb ik geen sociaal leven daar. De andere partij die met mij wil ruilen heeft ptss en woont nu in een te grote woning waardoor hij geen overzicht heeft en het huis en de tuin niet kan onderhouden. Tevens zou hij dan dichtbij zijn ouders wonen wat beter zou zijn voor de sociale controle.
Zijn dit voldoende redenen om indeplaatsstelling te kunnen verzoeken? Hoe liggen onze kansen om dit te winnen?
Bvd.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag