Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Kan ik het koopcontract ontbinden?

Tweedehands auto gekocht in januari, bij autodealer. Na enkele weken vertoont de auto “ kuren”, in de versnelling drive (automaat) wil de auto niet vooruit, gas geven wel mogelijk. Terug naar de dealer, deze kan geen oorzaak cq. mankement vinden, auto doet het volgens hem goed. Binnen drie maanden 4 x terug geweest met hetzelfde mankement zonder enig resultaat, volgens de dealer is er niks aan de hand, kan niks vinden en worden we terug gestuurd. Koopcontract ontbinden gaat de dealer niet mee akkoord. Second opinion onafhankelijke dealer gedaan, problemen met koppelingsplaat,moet vervangen worden. Verkoper wil het zelf repareren en de kosten voor onderdelen delen,werkloon neemt hij voor zijn rekening.
Door het geschil met de verkoper en de manier waarop we bejegend zijn, hebben we geen vertrouwen meer in de verkoper en de reparatie, die gedaan moet worden. De auto is contant betaald € 11.000 zonder aankoopbon (zwart) wel met koopcontract en een fifty- fifty garantie voor drie maanden.
Welke rechten hebben we en kunnen we de koop ontbinden en het geld terugeisen? Of moeten we met het voorstel van de verkoper akkoord gaan,waarin het vertrouwen ernstig beschadigd is.

Ps: het mankement, het niet vooruit komen van de auto in de versnelling, duurt van enkele minuten tot uren. Totdat de versnelling drive het weer doet. Gebeurt toch wel wekelijks.

U zal de verkoper in beginsel een redelijke termijn moeten gunnen om te herstellen. Pas indien dat niet mogelijk is of indien de verkoper dat niet binnen redelijke termijn doet, zou u kunnen ontbinden. Een andere mogelijkheid zou dan onder omstandigheden ook kunnen zijn een prijsvermindering vorderen. M.i. zou de verkoper alle kosten van herstel moeten dragen. U zou er niet mee akkoord hoeven gaan dat u een deel van die kosten zou moeten dragen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag