Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Kan ik financiële schade vragen aan school Voortgezet Onderwijs?

Mijn zoon (12) is van zijn school (VO) voor onbepaalde tijd geschorst. Geen online les sinds 10-3-2021. Reden: school is boos vanwege opmerkingen van moeder (ik).
Wij hebben een medische verklaring mbt mondkapje, maar hier gaat het niet meer om. School heeft hem uitgeschreven per 22-3-21 zonder aanmelding nieuwe school te regelen. Ik wil vragen of ik een Fin. vergoeding kan vragen voor elke gemiste schooldag. Het recht op onderwijs is hem afgenomen. Ik heb alle communicatie zwart op wit.

Het hangt een beetje af van het soort school ( regulier of bijzonder) welke weg u hiertoe kunt bewandelen. Bij een reguliere school zal een individuele nadelige beslissing in aanmerking komen voor een bezwaar en beroepsprocedure. Of er daarnaast dan ook plaats is voor een compensatie en zo ja hoe groot, kan soms.

Beoordeel dit antwoord:

U vertelde dat het in dit geval om een bijzondere school gaat en dan zal er een interne klachtprocedure aanwezig zijn, daarna kunt u terecht bij een onafhankelijke commissie. Neemt u even contact met mij op via de website of e mail, dan kunt u ook een link geven naar de reglementen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag