Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Kan ik een schadeclaim indienen bij de huurbaas voor waterschade?

Ik woon in een huurhuis, op de eerste verdieping. Boven mijn slaapkamer ligt gedeeltelijk het dakterras van de bovenburen. Onlangs heeft het gelekt bij mij in de slaapkamer door het plafond op mijn bed. Hierop lag toen mijn dekbed, en ik was er op tijd bij, dus was het geen groot probleem.
Ik heb dit aangekaart bij mijn huurbaas, die het naar zijn zegge heeft door gecommuniceerd naar de huurbaas van boven. Hierna had ik geen last meer van lekkage.
Echter heeft het recent weer gelekt (ergens deze afgelopen week), ik was op dit moment niet thuis. De druppels hebben een grote vlek gemaakt op mijn nieuwe matras.

Kan ik deze waterschade claimen? En zo ja, wie moet ik daarvoor een mail sturen? (en hebben jullie ook een voorbeeld brief?)

Wat een vervelende situatie.

U heeft mogelijk twee partijen die u kunt aanspreken. Uw eigen huurbaas en de huurbaas van de andere woning. Uw eigen huurbaas heeft namelijk ook een verantwoordelijkheid. Afhankelijk of er voldoende gehandeld is op uw vorige melding kan de vraag welke partij aansprakelijk is veranderen. Ook kan het zijn dat twee partijen tegelijk aansprakelijk zijn.

U zou eerst uw huurbaas kunnen vragen wat er uit de vorige communicatie gekomen is. Daarbij kunt u aangeven dat u nu schade heeft aan uw matras. Waarschijnlijk krijgt u dan al iets meer informatie over wat er na de vorige keer is gebeurd. Afhankelijk van die informatie kunt u dan beslissen wie van de twee partijen aansprakelijk lijkt te zijn (dat kunnen dus ook twee partijen tegelijk zijn). U kunt natuurlijk ook allebei een mail sturen en vragen om (gezamenlijke) vergoeding.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag