Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan ik een koopovereenkomst ontbinden bij een gebrekkig product?

Goedemiddag,
Op 12 augustus vorig jaar heb ik een Scooter gekocht bij de plaatselijke tweewielerwinkel.
Na 2 maanden bleek er iets mis te zijn met de motor van mijn scooter. ik ben ermee terug gegaan naar de winkel en daar is toegezegd dat hij gerepareerd zou worden. Dat is hen helaas niet gelukt en hebben zij hem door de importeur op laten halen, daar staat hij nu al 6 weken. Ik ben mijn scooter nu al bijna 3 maanden kwijt.

Mijn vraag is: kan ik de koopovereenkomst ontbinden.

Volgens de winkel kan dat niet, want dat staat in de garantievoorwaarden van de importeur. Volgens de verkoper heb ik een koopovereenkomst met de importeur en niet met hem. Alleen kan ik dit niet vinden op de verkoop order of het factuur.

MVG

Nee hoor, u hebt een direct aanspreekpunt, dat is de verkoper. Als het product binnen zes maanden een defect vertoont wordt de bewijslast bij de verkoper gelegd. Er is dan in beginsel sprake van een gebrek dat er niet aan mag zitten, u hebt vervolgens recht op kosteloze reparatie , natuurlijk binnen een redelijk tijdpad. Daarna heeft u recht op ontbinding als de verkoper in verzuim is, bijvoorbeeld omdat het allemaal te lang duurt . Maar u moet dat de verkoper wel vertellen in een brief en u moet hem nog een kleine termijn vergunnen. Daarna stelt u te ontbinden en dat u uw geld plus schade terug wenst , de verkoper kan zich dan zijnerzijds richten op de leverancier. Als u dat wilt kan ik u helpen de zaak op deze wijze op te lossen, neem daartoe contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag