Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Kan ik een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd ontbinden?

Ik heb de Spaanse nationaliteit en ben al sinds 2017 in Nederland. Ik heb een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met geen tussentijdse opzegbeding. Nu heb ik een nieuwe baan gevonden en mijn werkgever wil niet meewerken.
Verder speelt er ook nog iets anders tussen mij en mijn manager.
Hij laat me onevenredig veel avonddienst draaien terwijl mijn Nederlandse collega's wel dagdiensten krijgen toebedeeld.
Door de afstand naar het werk en dat ik gebruik moet maken van het OV, ben ik 's avonds erg laat thuis (half 1 's nachts).
Deze vele avonddiensten heb ik last van psychische klachten en staat mijn privé relatie onder druk.
Ik heb dit al aangegeven aan mijn werkgever maar die onderneemt geen actie om mijn situatie te verbeteren.
Kunt u mij helpen om het arbeidscontract te ontbinden of dat het werk evenredig wordt verdeeld?

Indien er in uw tijdelijke arbeidsovereenkomst geen tussentijdse opzegmogelijkheid is vermeld, kunt u niet tussentijds opzeggen. U zou wel met wederzijds goedvinden uw arbeidsovereenkomst kunnen beëindigen (dan kan geen aanspraak op ww worden gemaakt!), maar daar moet uw werkgever uiteraard aan meewerken. Ontbinding via de rechter is mogelijk, maar dan moet u kunnen aantonen dat er sprake is van een wettelijke grond daarvoor. Bijvoorbeeld verstoorde arbeidsverhouding. Mogelijk dat u dat kunt aantonen. Houdt u er wel rekening mee dat zo'n procedure enige tijd in beslag kan nemen. Belt u mij gerust op om vrijblijvend te overleggen, als u wilt.

Beoordeel dit antwoord:

Een kleine correctie: de wettelijke grond voor een mogelijke ontbinding op verzoek van de werknemer is dat wegens omstandigheden de arbeidsovereenkomst billijkheidshalve direct of na kort tijd moet worden beëindigd. Onder omstandigheden is de werknemer dan een vergoeding verschuldigd aan de werkgever. Maar andersom kan ook, dus dat de werkgever dan een vergoeding verschuldigd wordt aan de werknemer. Hiervoor gelden wettelijke criteria die de rechter uiteraard toetst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag